Evet arkadaşlar "MTA" vs oyunu multiplayer(çokoyunculu) hale getiren modlar bulunmakta bildiğiniz gibi.Belki bilenleriniz vardır ama bilmeyenler için ben size SA:MP 'yi sunuyorum.Normal versiyonundaki tüm özellikleri kapsıyor (modifiye edebilme , binalara girebilme , silah kullanabilme , meslek sahibi olabilme , grup oluşturma vs) bunun gibi bir çok özelliği barındırmakta.Eğer aranızda hala GTA oynayan varsa ve tek başına oynamaktan sıkıldıysanız tavsiye ediyorum.
--------
İlk olarak bunu nereden elinize geçirebileceğinizi açıklıyayım...
--------
Kurulumu ise bildiğiniz gibi normal oyunun yüklü olduğu yere yüklüyorsunuz.
--------
Programı açtığınızda ilk olarak bir nick yazın.Daha sonra "internet" sekmesinden yayın yapan serverleri görebilirsiniz..
--------
The Godfather severmisiniz? Yada şöyle diyeyim GTA'da The Godfather tarzı oynamak istermisiniz?
Oyundaki en güzel serverlerden biri olan Role Play - The Godfather ismindeki serverde diğer kullanıcılar ile The Godfather tarzında oynabilirsiniz...
--------
The Godfather'daki tüm aileleri barındırmaktadır ayrıca...Level sistemine göre rütbe almaktasınız.Server'da en yüksek rütbeye "Tony Corleone" sahip sizde yükselerek aynı seviyeye gelebilirsiniz...İlk olarak 1. derecenden başlıyorsunuz ve hiç bir ailede olmuyorsunuz normal bir vatandaş oluyorsunuz yani...Daha sonra aile sahipleri(baba)ları ile iletişim kururak ona kendinizin ne kadar güvenilir olduğunu ispatlıyorsunuz.Hatta seviye 1'de iken Tony Corleone'nin evine girebilme fırsatı bile doğabiliyor (bana olduğu gibi).
--------
Server'da önemli kurallar bulunmakta; nickiniz tek bir isimden oluşmayacak yani (Merlin) şeklinde olmayacak..İsim ve soyad geçirmesi gerekiyor (Merlinin_Kazanı) şeklinde yani...Dil sınırlaması yok türk - ingiliz farketmiyor...
--------
Önemli Notlar:
*Server'a giriş yaptığınızda ilk olarak /regnick (şifre) komutunu kullanarak üyeliğinizi yapın..Şifrenizi unutmayın .Daha sonra login olacağınız zaman /login (şifreniz) yazarak giriş yapabilirsiniz bazı arkadaşlar kullanıcı adınıda yazıyor kullanıcı adınıza gerek yok direk /login (şifreniz) ile giriş yapabilirsiniz.
*Server'da sadece bir aileden olmak gibi şart yok isterseniz (Polis - Doktor - Vatandaş) olabiliyorsunuz..Vatandaşlık hariç polis ve doktorluğun bir bedeli var tabi.
*Bir vatandaşken cinayet işlemeyin(!) Cinayet işlediğinizde server'da o sırada görevli olan polisler tarafından yakalanıyor, 2000 ila 4000$ cezaya ve hapis'e düşme durumuna gelebiliyorsunuz.Bir kaç arkadaş hapise düşünce neler olacağını soruyordu,hapise düşünce normal Los Santos Police Departman binasının içindeki hapislerden birine düşüyor ve içeride kalıyorsunuz bunun bir zamanı var tabi yakalıyan polis ne kadar dakika süre verdiyse o kadar durabiliyorsunuz bazen acıyıp geri çıkarabiliyorlar .
*Mesleklere gelince oyunda para kazanabileceğiniz bir çok meslek var (bodyguard vs) şeklinde veya bir dükkan satın alarak oradan kazanabiliyorsunuz.
*Oyunda diğer yardımcı komutları görmek için /help yazmanız yeterli.
--------
Şimdi server'in bilgilerini ve adreslerini verelim...
HostName: Role Play - The Godfather
Address: 85.17.36.105:1430
Players: 20 / 50
Mode: The Godfather: LS
--------
Yukarıdaki Address: bölümünü SA:MP programında "favorites" sekmesine gelerek yukarıdan "Add Server" butonuna tıklayıp oraya yazınız..Eklendikten sonra favori server listenizde ismini göreceksiniz iki kere üzerine tıklayıp "Connect/Bağlan" butonuna tıklayıp server'e giriş yapbilirsiniz...
--------
Ben bu server'deyim oynamak isteyen arkadaşlar var ise gelebilirler.Tony Corleone'nin yakın bir dostu sayılırım serverde aslında ingiliz ama iletişimim sayesinde beni yanına aldı ve ondan Can/Para/Zırh/Silah alabiliyorum.Sizde aynen benim gibi iyi bir iletişimden sonra onunla iş birliği yapabilirsiniz.Olmadı yardımcı oluruz Umarım iyi bilgi vermişimdir...
http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=1572